Lacul Vulturilor


Info:
Perioada:  8.09.2018 (1 zi)
Organizat deOxigen Tour
Pro:
     Tura usoara de munte.
     Fara portiuni solicitante pentru cine este obisnuit cu muntele.
     Aer curat si miscare.
Contra:
     Nu ai parte de peisaje chiar WOW si mai tot traseul este pe drum forestier.
Album Foto:  Lacul Vulturilor
Costuri aproximative:  150 RON / persoana (organizare + cheltuieli)
Moneda: RON

Obiective (link catre site informativ):
Traseu:

     Pentru ca dupa vara lui 2018 am avut o perioada de respiro, fara ture pe afara, am optat in Septembrie pentru o plimbare usoara, la Lacul Vulturilor, cunoscut si ca Lacul Fara Fund, datorita legendelor locale: Info si Legende.

Atentie!: In ciuda lejeritatii traseului, acesta nu este chiar "o plimbare prin parc", asa ca nu te aventura daca esti genul de persoana care nu mai poate respira urcand pe scari pana la etajul 4. Ai de mers 4-5 ore pe munte totusi!


     Tura aceasta a fost organizata de Oxigen, cu care am mai fost prin Macedonia, Bosnia si Muntenegru, in ture ceva mai aventuroase.

     Pe drumul pana la Crasna nu ai mare lucru de facut, singurul obiectiv notabil fiind Barajul Siriu si o benzinarie cu o pisicuta magica, asa ca poti tine drumul intins pentru a avea mai mult timp la munte.

     In aceasta tura organizatorii au beneficiat de ajutorul d-lui Sebi Ticusan, ce a pus la dispozitie vehiculele de transport pe prima portiune forestiera, informatii interesante despre zonele vizitate si niste mere foarte bune la intoarcere. Multumim!


     Daca vrei sa urci cu masina personala in traseu, nu iti recomand sa treci de portiunea facuta de noi cu tractorul decat daca ai un 4x4 puternic si cu garda la sol ridicata ca la Moulin Rouge, pentru ca traseul este destul de dificil pentru 4 roti.

     Dupa portiunea de forestier mai lejer, urmeaza tot un drum forestier ceva mai dificil (faci stanga la un pod peste apa), drum ce poate fi urmat la pas pana la lac.

     Noi am facut traseul in 2 ore si jumatate la urcare si 2 ore la coborare [tractor-lac-tractor], dar am avut un grup destul de numeros si asta inseamna mereu timp mai mult pe traseu.

     Pe drum, dupa ce iesi din padure, vei intalni stane si probabil si ciobani cu turme de oi, asa ca ai grija sa ocolesti pe departe pentru a nu atrage cainii. Noi am fost insotiti o bucata din drum de un cioban rezident asa ca nu am avut probleme.

Atentie!: De cand pleci din Crasna si pana te intorci, nu gasesti strop de apa potabila, asa ca ai grija sa ai suficienta in rucsac! De mancare nu discutam, nu? Stim ca nu gasim Kaufland sau Calif in varful muntelui, da? 😜

     In continuarea traseului vei trece prin Poarta Vanturilor, unde se intalnesc curentii atmosferici din zona si unde ... bate vantul , iar mai apoi ocolind o mica mlastina (probabil ramasitile unui alt lac), vei ajunge pe creasta de deasupra lacului.

     In vale, langa lac, exista si un canton, dar nu stiu daca este parasit sau inca in functiune. In rest, ceva peisaje si luciul apei.

     Aici noi am stat doar 30-45 de minute pentru poze si mancare, iar mai apoi am pornit spre tractoare pe o vreme schimbatoare, de la vant si ploaie la soare intens.


     Cum spuneam si mai sus, tura este una de dezmorteala, destul de lejera pentru un weekend in care nu ai planuri, asa ca nu uita de aceste locuri pentru cand ramai in pana de idei.

-- --

No comments:

Post a Comment

-----