DESPRE AFK


Andrei - The one who sometimes goes AFK


- De unde pana unde...si cum asa?

- La inceputuri, prin vara lui 1982, am inceput sa explorez de-a busilea un mic orasel industrial din Dambovita numit Fieni.
- Mai tarziu, prin scoala generala, pe parcursul liceului si al facultatii, am explorat pe indelete Bucegii si Leaota, ce erau la doar cativa kilometri de mine, dar si Piatra Craiului si alte inaltimi din Romania.
- Abia dupa facultate am inceput sa ma plimb mai serios prin Romania si am facut cateva ture pe ici - pe colo.
- In 2015 (da, la 33 de ani:)) ) am iesit pentru prima oara din tara si de atunci nu m-am mai oprit.

- De ce blog de calatorie?

- AFK - Blog de weekend a fost creat initial ca un jurnal de calatorie de care am avut nevoie pentru a tine pasul cu numeroasele ture in care m-am aruncat la inceput de 2015. Dupa 2-3-5 ture intr-un interval foarte scurt, devenea din ce in ce mai greu sa retin care obiectiv a fost in care tura si asa, pe hartie digitala, am avut un mediu in care sa gasesc repede informatia.
     In plus, cand vreau sa imi mai aduc aminte de o tura, imi este mai usor sa ma uit prin 20-50 de poze decat sa deschid folderul cu 1.000+ de pe PC.


- De ce AFK - Blog de Weekend?

- AFK este un acronim folosit mult in online gaming si se traduce prin Away From Keyboard (Plecat de la tastatura). Pentru mine care imi petrec 8 ore pe zi in fata calculatorului la birou si apoi alte cateva ore in fata calculatorului acasa, turele prezentate pe blog sunt reprezentate destul de bine prin acest AFK.
      ..de Weekend, pentru ca la inceput majoritatea turelor erau de o zi - doua, maxim Vineri-Duminica. In timp am inceput sa ma lungesc spre 5-6 zile destul de des, dar denumirea a ramas.


- Echipament?

- Am pornit initial cu smartphone-ul, am trecut la un aparat foto compact, mai apoi la un bridge SH si pe sfarsit de 2015 mi-am luat primul aparat mai performant, un Nikon P530. Urmeaza probabil sa trec la un DSLR in viitorul apropiat. Momentan am pus ochii pe un Nikon D3300.

Later Edit - Iunie 2017: Am facut intr-un final pasul catre DSLR cu un kit de la F64Nikon D3300

- Alte echipamente fara care nu plec in nici o tura: O baterie externa de capacitate mare, selfie-stick, pix pentru sters lentila aparatului foto, frontala si o lanterna in cazul in care se anunta ture de noapte plus multe alte maruntisuri in functie de natura excursiei.-----