31.10 - 1.11.2015 - Halloween in pestera Prohodna

http://afkdeweekend.blogspot.com/2016/01/3110-1112015-halloween-in-pestera.html
31.10 - 1.11.2015 - Halloween in pestera Prohodna
Obiective (link catre site informativ)

Traseu:


Prezentare video:



Durata: 2 zile 
Dificultate: Drum forestier la cascade (umezeala/noroi), pesteri, ceva trepte la Lovech, frig noaptea in pestera.
Organizat de: Calatoreste Haihui
Organizator: Calator Haihui
Album Foto: Halloween in Prohodna

O zona fascinanta in orice anotimp, parcul natural ce cuprinde cascadele Krushuna, surprinde de fiecare data cu ceva diferit. 
Tura aceasta am avut parte de un debit de apa bunicel la cascade si am ajuns si la una din pesterile din zona.













Avand in vedere ca fusesem de curand intr-o tura ce a cuprins cele doua obiective, de aceasta data nu am mai vizitat obiectivele principale si am preferat sa admir "pisicile salbatice" de la Devetashka si sa colind putin prin Lovech.
Descriere obiective si mai multe poze in articolele de aici: Devetashka si Lovech.



WOW! Desi nu credeam sa gasesc in zona o pestera mai impunatoare ca cea de la Devetashka, Prohodna a reusit sa ma lase cu ceva crampe la gat dupa atata privit la peretii uriasi de stanca si la faimosii sai "Ochii lui Dumnezeu", doua gauri in tavanul pesterii ce seamana cu doi ochi uriasi..(sper ca in acea noapte nu a privit nici un barbos prin acei ochi ;)) ).
Pestera este deschisa in doua parti si datorita curentului creat si a umiditatii crescute, temperatura in interior este destul de scazuta.
In apropierea pesterii se afla o pensiune ce ofera o frumoasa panorama asupra defileului Iskar [ National Speleology Center “Petar Tranteev” ], iar la cateva minute de condus se poate vizita si o casa de piatra foarte interesanta [ Yabba Dabba Doo! ].




Am ajuns in Pleven pe o vreme cum nu se poate mai buna pentru o plimbare prin acest frumos oras plin de monumente, cladiri vechi si cu o istorie zbuciumata, istorie despre care aflam mult mai multe la urmatorul obiectiv.



Muzeul Pleven Panorama este pentru mine un alt exemplu de: "Uite ca la altii se poate!", unul dintre multele exemple de acest gen, primite de la vecinii bulgari.
Muzeul se viziteaza cu tur ghidat in limba engleza si ofera o imagine complexa a faimosului asediu de la Plevna.
In partea superioara a cladirii se poate vizita piesa de rezistenta a muzeului, o panorama la 360 de grade a unor scene de batalie.



In drum spre casa am facut si o scurta oprire in Ruse pentru alimentarea cu ...consumabile :) si pentru un mic concert in parcul central.



Pentru final si pentru ca tot veneam de la petrecerea de Halloween, am oprit si la G(h)ostinari unde am vizitat ruinele unei biserici abandonate.

-----