1-2.08.2015 - Rasnov si Tara Fagarasului


Obiective (link catre site informativ)
Traseu: 


Durata: 2 zile
Dificultate: La plimbare in oras
Organizat de: Terra Incognita - from mystery to history 
Organizator: Edward Razvan  
Album Foto: Rasnov si Tara Fagarasului
O veche grota ale carei origini sunt pierdute in negura timpurilor, Manastirea Rupestra de la Sinca Veche a fost destul de recent acoperita pentru a prevenii erodarea peretilor din cauza intemperiilor. Accesul se poate face prin una dintre cele doua intrari de pe ambele parti ale dealului Plesul. Tot aici se mai gaseste si o bisericuta cu cateva anexe si un magazin de suveniruri.
Grota se viziteaza fara ghidaj dar se pot afla informatii despre legendele ce inconjoara asezamantul de pe internet sau de la maicutele ce locuiesc la biserica de langa grota.



Fosta cetate devenita acum muzeu si biblioteca a fost foarte frumos restaurata si are un potential turistic ridicat. Se pot vizita numeroase camere pline de exponate, se poate face un ocol al cladirii (atat pe interior cat si pe exterior) pentru o imagina mai completa a zidurilor de aparare, se poate vizita fosta inchisoare (imediat in dreapta de la intrarea principala), exista si un magazin de suveniruri si se poate face si un tur al fostei crame a cetatii. La cerere se face si un mic ghidaj la inceputul turului. Daca ajungi in zona, aloca 1-2 ore pentru acest obiectiv. Nu vei regreta.

La Dragus se pot vizita:
    • Casa Cojocarului, unde nea` Dumitru Sofonea - tezaur uman viu - UNESCO, iti arata cum creaza si restaureaza el de zeci de ani costume populare.
    • Casa Fierarului, unde mos` Gheorghe Coaciu iti arata cum se pun potcoavele cailor si cum arata un cuptor de fierar.

    • Muzeul Etnografic Dragus - O micuta casa taraneasca cu obiecte vechi, muzeul inca nu este 100% complet dar se poate vizita.
Inconjurata de un imens balci / talcioc / bazar cu "de toate pentru toti", complexul de la Sambata de sus include o biserica, chilii si un muzeu cu icoane. 

Se poate face un tur ghidat al grajdurilor si a salii de trofee. De asemenea se poate face o plimbare pana la pasune pentru o sedinta foto.

Tura aceasta am avut cazare la VILA NICULINA, unde am mancat, am cantat si ne-am jucat pana spre dimineata. Pentru cei mai aventurosi din fire, de aici se poate face si o "scurta" plimbare nocturna pana la Castelul Bran.

Cetatea, situata in varful unui deal, este una dintre cele mai vizitate din zona, datorita panoramei oferite, a gradului de restaurare si a amenajarii. Cetatea se poate vizita cu ghidaj, ofera diferite magazine si locuri de amuzament pentru turisti si beneficiaza si de eterna paza a strajerului cetatii ;)).
La Cetate se poate ajunge cu piciorul (destul de mult de urcat pe serpentine) sau cu "trenuletele" ce urca in mod regulat din parcare pana la intrarea in cetate.

Deschis in 2015, Dino Parc-ul de la Rasnov este unul dintre cele mai mari din Sud-Vest-ul Europei si ofera  turistului de toate varstele o viziune asupra unor vietuitoare demult disparute. Parcul dispune de un mini muzeul la intrare, un loc de joaca pentru copii (si nu numai), un magazin cu mancare si bauturi si traseul de vizitare unde sunt expuse machetele a 45 de specii de dinozauri. 

De aceasta data am trecut doar in fuga prin Brasov dar am sa fac o trimitere la un articol mai vechi pentru cateva din sutele de obiective de vizitat in acest superb oras: Brasov

-----