25.07.2015 - Valea lui Stan

http://afkdeweekend.blogspot.com/2015/09/25072015-valea-lui-stan.html
Obiective (link catre site informativ)
Traseu: 



Durata: 1 zi
Dificultate: Traseu dificil ce necesita conditie fizica si echipament. Posibilitate mare de accidente. Nerecomandat pe timp ploios din cauza inundatiilor instant.
Organizator: Edward Razvan 
Album Foto: Valea lui Stan
     Unul dintre cele mai spectaculoase trasee amenajate din tara, canionul Valea lui Stan ofera celor ce cuteaza sa-l viziteze numeroase peisaje de poveste. 
Intrarea in canion se face dintr-o curba a Transfagarasanului, intre Cetatea Poienari si Barajul Vidraru. Traseul continua cu numeroase scari si pasaje de catarat pe cabluri si stanci. In caz de perioada ploioasa se fac traversari prin apa de pe o parte pe alta a traseului. In caz de vreme secetoasa/calda, din loc in loc raman "piscine" cu apa calda unde se poate face baie.

     Traseul se termina la intrarea in padure, spre Poiana Calugarita. Dupa adrenalina din canion, urcarea prin padure te poate epuiza fizic deci sa ai la tine ceva energizant de rontait si cel putin 1L de apa - pana aproape de poiana nu se gasesc surse de apa. La 10 minute de poiana, pe dreapta, se afla un mic si racoros izvor. 

     Sus, in poiana, se poate face un popas de mancare, odihna, plaja. Coborarea spre lacul Vidraru se face pe o poteca mult mai accesibila ce se continua cu un drum forestier pana la tunelul de la baraj.


-----