City Break: Paris - Partea I - Informatii generale


Info:
Perioada:  6 - 9.04.2018 (4 zile)
Dificultate:
     Mult de mers pe jos. Aglomeratie la obiective. Aeroport departe de oras - shuttle.
     Turnul Eiffel intra in reparatii din Octombrie 2018 pana prin 2020. Verificati posibilitatea de acces.
CazareGrand Hotel de l’Europe / 10% discount - Booking.com
Album FotoParis
Costuri aproximative:  1.500 RON / persoana (zboruri, cazare, souveniruri, transport local, etc.)
Moneda:  EUR

Jucarii: BocanciOchelari de soarePantaloni trekkingPerna gonflabilaSmartphone cu roamingWindbreaker

Obiective (link catre site informativ):

Traseu:



  Ca de fiecare data, inainte de plecare, asigura-te ca ai pus tot ce trebuie in bagaj si ai toate informatiile necesare pentru tura ce urmeaza. Poti consulta ghidul de mai jos pentru un check-list si alte informatii (click pe poza):

Sfaturi Utile


  • Aeroport - Oras
     In tura de Paris am optat pentru zboruri WizzAir si am aterizat pe aeroportul Beauvais ce se afla la aproximativ 80 km de oras.

     Shuttle gasesti chiar in fata micutului aeroport la 17 EUR pe sens (mai ieftin online). Detalii, preturi si ore, aici: Shuttle Paris

     Si la aeroport si in oras exista atat aparate cat si gherete pentru bilete, dar noi am preferat sa luam cu cash de la ghereta pentru ca aparatele pareau cam nefunctionale. Drumul dureaza cam o ora - o ora si 45 in functie de trafic, iar shuttle-ul nu are opriri pe traseu. 

     Statia din Paris (vezi harta) este destul de aproape de Arcul de Triumf parizian si in zona se afla un McD pentru o gustare rapida si statie de metrou / bus in caz ca vrei sa pleci din zona. 



  • Transportul in comun
     Ca in majoritatea marilor orase europene (not you, Bucharest!), transportul in comun este bine pus la punct, accesibil si punctual.

     Parisul dispune de o retea extinsa de metrou, autobuze, tramvaie, trenuri de suprafata si subterane si bineinteles, vapoare. Toate sunt puse la dispozitia ta prin achizitionarea de pass-uri sau bilete de toate felurile dar cel mai rentabil, din punctul nostru de vedere, este carnetul de 10 calatorii ce se poate cumpara de la ghiseele din statiile de metrou sau de la automatele din unele statii.

     O calatorie valabila pe orice mijloc de transport in comun costa 1,90 EUR iar carnetul de 10 costa 14,90 EUR (in 2018). Mai multe detalii pe pagina oficiala: Bilete transport in comun.

     Alternativa pentru turisti este Paris Visite travel pass cu preturi pe zile sau autobuzele HopOn-HopOff => HopOn 1 / HopOff 2.


  • Cazare

     In aceasta tura am optat pentru cazare la Grand Hotel de l’Europe ce se afla langa Gare de l'Est si dispune de camere duble, curate dar destul de mici, cu baie si receptie 24/24. Cam ce luam noi de obicei - ieftin si .. convenabil.

     Daca hotelul nu impresioneaza prin camere luxoase, recupereaza mult prin faptul ca este inconjurat de statii de metrou si autobuz ce usureaza mult deplasarea catre orice colt al orasului. Statia de metrou Gare de l'Est are iesire la 10 metri de receptie, iar autobuze catre Place du Trocadero, de unde se vede cel mai bine Turnul Eiffel, Sacre Coeur si Notre Dame pleaca din fata receptiei sau de langa hotel.

     Pentru cumparaturi ai un supermarket peste drum de hotel iar ceva mai in stanga gasesti si un mic magazin deschis pana noaptea tarziu.

     La 10 minute ai Mecdonalts si Burger King plus zeci de terase si cafenele de jur-imprejur asa ca ai unde sa iei un mic dejun american sau frantuzesc, dupa pofta papilei gustative.

Atentie! Hotelul nu este pozitionat chiar central asa ca ai de mers ceva pana la obiective iar zona se invecineaza cu un cartier ceva mai ... intunecat sa spunem :)) (Am trecut pe acolo seara fara nici o problema ... dar nah, sa nu ai surprize cand te trezesti in Harlem daca iesi sa te plimbi prin cartier).

     Daca vrei o cazare mai aproape de centru sau in alta zona, prin link-ul de Booking.com de aici iti poti recupera dupa sejur 10% din suma platita.


  • Obiective
     Daca in Londra am lasat cateva muzee de vizitat intr-o tura viitoare, in Paris am lasat tot de vizitat data viitoare, in aceasta tura vizitand doar 2-3 obiective la interior, preferand sa ne bucuram de vremea buna si sa vizitam cat mai mult din oras.

     Ca obiective de vizitat putem enumera aici: 




  • Mancare, bautura si souveniruri
     Supermarketurile au preturi acceptabile, putin mai scumpe ca in Bucuresti ca nah, suntem la acelasi nivel aproape; magazinele "de la colt" sunt ceva mai scumpe - mai ales aproape de zone turistice - dar ce te rupe bine in Paris sunt, ca mai peste tot, restaurantele. Noi, din cate imi aduc aminte, am mancat doar odata la restaurant si am lasat pentru 4 portii de mancare (am fost 4 persoane, nu am mancat noi doi patru portii :P ), o carafa de 500 ml de vin si o bere vreo 60-70€ :( ...

     Ca de fiecare data, prietenul calatorului Est-European sunt gustarile de la supermarket,  McDonald`s-ul si Burger King-ul, unde cum spuneam, gasesti preturi destul de decente, poti plati lejer cu cardul si comanda o faci la automatele din interior asa ca nu pierzi timp asteptand chelnerul.

     Berea la magazin e undeva la 1-3€, vin bun pana in 10€,  magneti de frigider la 2-5€.




  • Siguranta
     Ca si in Londra, ne asteptam sa gasim in Paris tabere de refugiati pe toate strazile si hoarde de talibani pe strazi. Situatia nu este chiar asa cum o descrie presa, zonele turistice fiind chiar linistite iar nelipsitii africani vanzatori de orice-uri au fost printre cei mai ne-agasanti de pana acum, renuntand in mare parte la primul "No, thanks!".

     Ca sa nu dam iluzii, Parisul este totusi un oras imens, extrem de aglomerat si cu foarte multi hoti de buzunare asa ca ai intotdeauna grija unde ai banii si actele. Pe cat posibil ramai in zone turistice si aglomerate, iar noaptea evita mersul pe jos.



     Cam asta este in mare o plimbare de weekend prelungit la Paris. Cu speranta ca am acoperit o mare parte a detaliilor pentru programarea unei excursii, te las cu un au revoir! si ne vedem in urmatorul articol in care povestim in detaliu despre obiectivele vizitate, cozi la bilete, ce ne-a scapat si ce vrem sa vizitam data viitoare.


No comments:

Post a Comment

-----