14-17.04.2016 - Scotia: Edinburgh, Glasgow and the Scottish Highlands

http://afkdeweekend.blogspot.com/2016/08/14-17042016-scotia-edinburgh-glasgow.html
Obiective (link catre site informativ)


Traseu:

Durata: 4 zile
Dificultate: Ploaie, frig, vant, mult de mers pe jos, barurile se inchid la 23:00 iar magazinele nu vand alcool intre 22:00 si 10:00 
Organizat de: Calatoreste Haihui
Organizator: Calator Haihui
Album Foto: Scotia




     Un oras de poveste ce aduna turisti din toate colturile lumii, Edinburgh-ul este capitala Scotiei si unul dintre cele mai interesante si pline de istorie orase prin care mi-am plimbat aparatul foto.

     Orasul este intesat de cladiri vechi, monumente si alte atractii pentru calatorul avid de placeri vizuale.

     Ca puncte principale de atractie recomand Castelul Edinburgh, ce domina intregul oras cu ale sale ziduri perfect restaurate (vizitarea castelului dureaza cateva ore in functie de cat timp aveti la dispozitie - sunt multe muzee in interior si o vizita completa poate dura si 4 ore sau mai mult), Scott Monument din parcul Princes Street GardensCatedrala St. Giles’Calton Hill ce ofera o superba priveliste asupra orasului si bineinteles The Scotch Whisky Experience unde se poate admira o imensa colectie de sticle cu licori magice.






     Desi foarte diferit din punct de vedere arhitectural fata de vecinul Edinburgh, Glasgow ofera la randul sau numeroase puncte de atractie calatorului pornit sa-i descopere secretele.


     Ca puncte de interes recomand in primul rand strazile din Glasgow si podurile de pe care se pot vedea apusuri superbe. Alte puncte de interes vizitate de noi sunt Necropola - un cimitir imens aflat pe un deal din centru orasului unde se regasesc peste 3.500 de monumente, "Primaria" - Glasgow City Chambers din George Square ce te duce mai degraba cu gandul la palatul unui rege, Universitatea din Glasgow ce pe langa aspectul exterior impozant dispune si de o curte interioara si de un pasaj cu arcade ce te face sa crezi in povestile copilariei (ca bonus, aici a fost filmata in parte si seria Harry Potter), Muzeul si galeria de arta Kelvingrove prin care te poti ratacii cateva ore bune, The Tall Ship unde poti vizita in detaliu un vapor cu panze lansat la apa chiar din portul Glasgow, Riverside Museum cu a sa incredibila colectie de obiecte cu roti, plus multe alte obiective ca Sediul BBC, Glasgow Science Centre, Catedrala, futuristul Glasgow Tower si multe-multe altele.


     In cautarea lui Duncan MacLeod vizitam in tinuturile inalte din Scotia cateva obiective de o frumusete rara.




     Un micut orasel aflat pe malul unuia dintre numeroasele loch-uri din zona, Inveraray te transporta intr-o alta lume, o lume in care timpul curge altfel, dupa bunul plac, si nu prea da interes grabei cu care suntem obisnuiti sa trecem prin viata. 

     Aici se poate vizita un foarte frumos castel - Inveraray Castle, puscaria, turnul si biserica veche si parcul de pe malul lacului. 



     Din pacate nu am avut timp suficient pentru a ne apropia de castel dar chiar si de la distanta ruinele castelului te duc cu gandul la cate pagini din istoria zonei au fost scrise de pe crenelurile acelea gri.



     St Conan’s Kirk, aflata pe malul unui alt loch Scotian, are o lunga istorie invaluita in mister si povesti incredibile si te intampina cu un design aparte datorita constructiei sale in mai multe etape.




     Aaah, Oban! Orasul celor 10 anotimpuri pe ora :))

     Oban este un superb orasel port cu un mare potential turistic datorat in mare parte faptului ca Oban este punct de plecare pentru feriboturi catre insulele din imprejurimi si alte locatii de pe malurile loch-ului Linnhe, dar si datorita aspectului pitoresc, al numeroaselor restaurante si taverne din centrul orasului si a unei superbe privelisti asupra intregii regiuni, priveliste ce poate fii admirata din McCaig's Tower, un monument neterminat ce troneaza deasupra intregului oras.

PS: Daca se intampla sa va plimbati cu mancare in mana pe malul apei sau pe faleza portului, exista mari sanse sa fiti atacati de pescarusi :D

PS1: Oban are o clima foarte schimbatoare (cel putin in perioada in care am fost noi). Din port pana in turnul McCaig (10-20 min de urcus) am prins ninsoare, ploaie, vant si soare :/

O veche cladire fortificata situata pe loch-ul Laich, Castelul Stalker nu se poate vizita decat cu permisiune speciala, fiind proprietate privata. Cu toate acestea, el poate fi admirat de pe o terasa aflata pe malul loch-ului. 
Castelul a fost folosit ca platou de filmare in filmul Monty Python and the Holy Grail din 1975.


-----