Weekend in Bucuresti

https://afkdeweekend.blogspot.com/2018/04/weekend-in-bucuresti.html

Info:
Perioada: Oricand, in timpul orelor de program
Dificultate: La muzeu este mai tot timpul coada iar la poligon trebuie programare
Costuri aproximative:
     Muzeu = 35 lei de adult (Preturi);
     Poligon = In functie de arma aleasa si de ofertele din perioada respectiva. Vezi site
MonedaRON



Obiective (link catre site informativ):


Traseu: 


     In primul rand vreau sa mentionez ca acest articol nu este sponsorizat si nici nu este vorba de reclama. Ca si in cazul turei in Parcul Vacaresti, vrem sa promovam si activitati din "curtea noastra".


     Primul pe lista noastra a fost Museum Of Senses, de care am tot auzit in zilele de dupa deschidere si unde ne-am propus sa ajungem, stiind din experienta din Zagreb ca un astfel de muzeu este destul de fun.

Localizare in AFI

     Muzeul se afla la etajul 1, in zona magazinelor de jucarii (pe langa consolele de jocuri video). Daca intri pe la IMAX urci scarile, traversezi podul de peste food court si faci dreapta. Daca intri pe la Far ... te descurci tu.

     Dupa ce stai la coada formata in fata intrarii, la ghiseu poti plati cu cash sau card si iti poti lasa hainele si bagajele in dulapioarele (cu cheie) de langa receptie.

     In functie de cat de atragatoare gasesti exponatele si de aglomeratia din interior, vizita poate dura 30-45 min. Traseul este unul liniar, asa ca odata trecut de o "sala", trebuie sa te intorci pe acelasi drum pentru a revedea ceva.

     La final exista si un magazin de souveniruri de unde poti achizitiona ... well ... souveniruri. :))


 



     A doua vizita a fost la Poligon Broz Guns, un modern poligon de tragere aflat in spatele Casei Presei (intre fantana Miorita si Taverna Sarbului).

Cladirea este cea din Stret View-ul de mai sus, numai ca acum este renovata.

     Intrarea se face direct din strada Tipografilor, dar poligonul propriu-zis se afla undeva sub strada, pentru a ajunge la el trebuind sa cobori un rand de scari si sa treci printr-un coridor ornat cu vitrine din care iti "zambesc" tot felul de arme de foc.

PS: In cazul in care ai impresia ca armele din vitrina chiar iti zambesc, iti recomand sa parasesti urgent cladirea si mergi in Herastrau la o plimbare :))

     Odata ajuns in "sala armelor", baietii foarte profi de la Broz iti vor face instructajul si te vor conduce catre unul dintre "tunelurile" de tragere aflate de o parte si de alta a "receptiei" ... ce de ghilimele folosesc astazi :))

     Experienta este una deosebita, mai ales daca pana atunci nu ai mai tras cu o arma de foc si garantat nu iti va parea rau ca ai incercat si asta.







No comments:

Post a Comment

-----