6.02.2016 - Susai si Garbova

http://afkdeweekend.blogspot.com/2016/02/6022016-susai-si-garbova.html
6.02.2016 - Susai si Garbova
Obiective (link catre site informativ)
Traseu:


Prezentare video:




Durata: 1 zi
Dificultate: Iarna traseul este destul de solicitant. Neaparat echipament calduros si impermeabil. Necesar ceva conditie fizica.
Organizator: Edward Razvan  
Pe o vreme numai buna pentru un traseu de o zi prin zapada, debarcam in Predeal si plecam hotarati catre primul obiectiv al acestei ture: Cabana Susai.
La cabana se poate ajunge pe un drum forestier accesibil vehiculelor de teren, snowmobilelor si ATV-urilor dar noi am tinut traseul "banda rosie", pe "poteca pietonala" ^^. 
Traseul nu este dificil, intrucat mare parte se parcurge pe drumul forestier si doar ultima portiune se urca prin padure.








Dupa o scurta pauza la cabana, un vin fiert si o sesiune foto, urmam traseul "cruce albastra" catre telescaunul de la partia de ski Clabucet (Clabucet Plecare).
Traseul devine ceva mai dificil datorita portiunilor in panta ce te fac sa te gandesti daca sigur aveai nevoie sa bagi in rucsac si a doua sticla cu apa ;)).
Odata ce traseul se uneste cu partia de ski trebuie avut grija la persoanele care coboara pe partie. Fiind o partie de dificultate scazuta, sunt multi incepatori si exista riscul de a fi luat pe sus.


 Odata ajunsi la telescaunul de la Clabucet Plecare, vedem ruinele cabanei Clabucet, abandonata si lasata in paragina. 
Dupa sesiunea foto de aici (pe vreme buna peisajul este superb), continuam pe "triunghi albastru" pana la Cabana Garbova pentru o binemeritata pauza de masa si inca un vin fiert.







Odata cu apusul ne pregatim si noi sa atacam traseul spre Azuga, ce incepe cam pe la jumatatea drumului spre Vf. Clăbucetul Taurului (1550 m), tot pe "triunghi albastru". 
Avand in vedere ca o mare parte a traseului spre Azuga este parcursa pe intuneric si prin padure, sunt obligatorii frontale / lanterne si pastrarea unui grup compact ...plus ceva galagie care nu strica niciodata, noaptea, in padure. 
Daca este senin, intr-un luminis este indicat sa va opriti, sa stingeti sursele de lumina si sa priviti cerul. Fiind departe de sursele de poluare luminoasa, se pot observa enorm de multe stele.


-----