Obiective (link catre site informativ)
:
Traseu:
Durata: 2 zile
Dificultate: Ceva mers pe jos, vreme schimbatoare, posibil frig in functie de anotimp
Aflata in Rm. Valea, casa memoriala gazduieste un mic muzeu cu obiecte din perioada in care a locuit acolo marele poet. Casa este bine intretinuta si se viziteaza cu ghid.
Castelul de lut de la Porumbacu este de fapt o pensiune iesita din tipare ce va fi data spre folosinta anul acesta (2015). Cu o arhitectura ce te duce cu gandul la "casuta piticilor", pensiune este construita folosind materiale mai putin intalnite in zilele noastre - lut si lemn dar beneficiaza de toate facilitatile de care are nevoie un turist cu pretentii.
O constructie emblematica pe perioada anotimpului geros, Hotelul de Gheata de la Balea Lac este reconstruit anual pe o tematica diferita folosind gheata extrasa din lacul Balea. Pe langa hotel se mai construiesc si diferite camere de gheata (biserica si alte incaperi) ce se pot vizita cat timp temperatura permite. Tot aici se gasesc cateva cabane unde se poate servii o masa fierbinte. O mare parte din an, singura modalitate de acces la platoul de la Balea este telacabina. Transfagarasanul este deschis doar cateva luni pe an, dupa topirea zapezii.
Considerat pe buna dreptate unul din cele mai frumoase orase din Romania, Sibiul ofera turistului o mare diversitate de obiective si activitati.
In cazul vizitei in grup organizat se recomanda vizitarea cu ghid local.
Un imens complex muzeal satesc in care se ragasesc case, unelte, anexe, utilitati, s.a.m.d. din diverse locatii geografice si perioade istorice, Muzeul ASTRA iti poate "fura" usor cateva ore pentru explorarea ulitelor sale. In cazul in care nu aranjati din timp un tur ghidat, sigur intalniti pe acolo un angajat binevoitor sa va povesteasca ce si cum gasiti pe acolo ;)