14-15.02.2015 - Prietenii, legendele si cetatile medievale transilvanene

http://afkdeweekend.blogspot.ro/2015/08/14-15022015-prietenii-legendele-si.html
Prietenii, legendele si cetatile medievale transilvanene

Durata: 2 zile
Dificultate: La plimbare prin oras
Organizator: Edward Razvan 
Album Foto: Cetati Medievale
 
 Muzeul de la Prima Scoala Romaneasca este un obiectiv "must see" daca te pasioneaza istoria, literatura veche sau istoria religiei ortodoxe in Romania. In cazul in care nu te pasioneaza aceste subiecte, mergi macar sa il cunosti pe Dl. Pr. Prof. Dr. Vasile OLTEAN ca sa vezi ce inseamna un om cu pasiune pentru munca sa, daca regreti vizita, iti dau eu banii pe bilet si o bere cand ne vedem. 


Daca ai ajuns prin Brasov si nu ai dat macar un ocol al bisericii Negre, nu ai fost in Brasov. Bafta!

Acasa la nea` Charles (din cate imi aduc aminte nu mai detine casa acolo dar mai face vizite de vanatoare sau la organizatiile infiintate acolo), gasesti un satuc pitoresc, tipic zonei cu o destul de bine prezervata manastire fortificata.
La manastire se poate vizita un mic muzeu al satului, se poate urca in turla pentru o vedere foarte buna a zonei si se poate face si un tur ghidat.


Tura aceasta am avut cazare la Domeniul Danes unde am avut parte de bucate alese, camere de fitze, foc de tabara stropit cu vin fiert, sesiune de bancuri pana dimineata in crama, vizita la herghelie si cafeluta pe terasa la 0 grade (am avut parte de ceva zapada).

La Biertan am gasit o cetate medievala in toata regula. Pe langa biserica propriuzisa in care se poate face un selfie cu Prima Iala din Europa, se mai poate vizita Camera Divortului - un mini muzeu si se mai poate urca intr-unul din turnurile ce imprejmuiesc biserica

Doua lucruri te prind din prima aici: Aspectul exterior al bisericii - imensa si diferita din pct. de vedere arhitectural de celelalte cladiri din tura si in al doilea rand, picturile din interior.


Sighisoara...doh!

Recomandare personala:
Ciorba in pita la Hotel Sighișoara (cum intri in curte interioara, pe dreapta)
O cafea si ceva dulce la Casa Cositorarului (inainte de "Scara acoperita" faci stanga si vezi mobilierul din fier forjat).


Saschiz te intampina cu turnuri imense, deteriorate de timp si nepasare, cu un pod urias ce se poate vizita si, daca ai noroc, cu ceva National Geographic live stuff cum am prins si noi :D. In zona se gaseste si o rezervatie de acvile fara frica de bipezii purtatori de aparate foto.
 
 Cetatea Rupea este una din cetatile proaspat restaurate in Romania (2013) si promite sa devina un important obiectiv turistic pe viitor. Momentan, in afara zidurilor si a sistemelor de supraveghere si informare moderne...meh! Astept cu interes o vizita dupa mobilarea incaperilor, acum cetatea are un aer...gol!?


-----