6.06.2015 - Canionul 7 Scari si Vf. Piatra Mare

Obiective (link catre site informativ)
Dificultate: Teren accidentat, multe ore de urcat prin canion si padure
Organizator: Edward Razvan 

La intrarea in Canionul 7 Scari se gaseste cea mai lunga linie de tiroliana din tara. Pe o distanta de 2174 m, impartita in 21 de segmente cu lungimi intre 60 si 307 m, tiroliana de la 7 Scari satisface setea de adrenalina a calatorului in cautare de aventura. Parcurgerea traseului costa 50 RON (2015) in care este inclus echipamentul si instructajul. In functie de numarul de turisti de pe traseu, parcurgerea sa poate dura si 2 ore deci atentie la ora la care ajungeti in cazul in care doriti sa ajungeti si la cabana. 

Traseul nu este foarte lung dar este spectaculos. Traversarile pe scari metalice ce trec uneori pe sub cascade, inaltimea peretilor stancosi, potecile pline de vegetatie si peisajele ametitoare fac din acest canion o tinta pentru foarte multi turisti ce vin cu mic cu mare sa admire frumusetile naturii.

Odata iesit din canion trebuie sa luati pieptis lungul drum pana la Cabana Piatra Mare. Traseul este destul de accidentat si obositor deci neaparat sa aveti ceva mancare si multa apa la voi. 
Odata iesit din traseul de padure o sa aveti in fata un minunat pesaj de pe platoul de la cabana. De aici se poate vedea la mare distanta (pe vreme buna) in toate directiile.
Cabana este micuta dar se poate servii o mancare calda si aici se pot reface si rezervele de apa. 
Coborarea de la cabana se poate face si pe un drum forestier mai lung dar mult mai lejer de parcurs.

-----