Iarna la Sirnea


Info:
Perioada
    20-21.02.2021 (2 zile)
Organizat de
    #afkdeweekend
Pro
    Zona superba in orice anotimp.
    Aer curat si liniste.
Contra:
    Fiind o zona cunoscuta, posibil sa gasesti aglomerat.
Album Foto
    Sirnea
Costuri aproximative:
     200-250 LEI / de persoana (mancare, cazare, combustibil, alte cheltuieli)
Cazare:
Dificultate: 
     Usor (poteca lejera, plimbat prin sate)
Durata traseu:
    Cat vrei. Te poti plimba pe langa cazare sau poti explora dealurile din jur. 

Obiective (link catre site informativ):
  • Sirnea
  • Fundata

  • Atentie! 
    Chiar daca zona este intens turistificata, daca te plimbi pe coclauri ai sanse (micute) sa mai dai peste caini artagosi. Indeparteaza-te cu fata catre ei, ai grija sa nu aluneci / cazi si in caz ca se apropie, foloseste rucsacul ca scut.
    In afara de caini, nu uita ca esti intr-o zona destul de salbatica si exista posibilitatea sa intalnesti mistreti sau chiar ursi in jurul asezarilor. 
    Noi am intalnit doar caini jucausi si caprioare, dar e mai bine sa ai in vedere ca te poti intalni si cu animale agresive.

    Harta obiective :
    Traseu Sirnea (rosu) + zona belvedere (galben)


    Reclama / Info:

        Aceasta este o tura solo sau de grup mic, fara organizator. 

        Ca in orice tura de munte / natura, trebuie sa te informezi din timp de vremea probabila, strarea traseului si eventuale probleme. Ca echipament, intotdeauna trebuie sa ai la tine un rucsac bine pregatit. Ai aici un ghid despre cum sa pregatesti o tura si ce sa bagi in bagaj: Sfaturi Utile!; dar nu uita sa ai neaparat la tine smartphone cu baterie plinabocanci trekking sau de muntepantaloni trekking sau de vreme reawindbreakerfrontalaaparat fotoochelari de soare si bluza termica sau tricou, in functie de sezon.


    Transport:

        Drumul este practicabil cu masini de oras, dar trebuie sa ai grija pe anumite portiuni, pentru ca este mai "de Romania" si risti sa iti tremure dintii prin cateva gropi din asfalt.

        Pana la cazarea aleasa de noi drumul este lejer, iar de parcat poti parca in drum, cat mai pe stanga. Ia in considerare ca ai ceva de urcat cu bagajele pana sus.


    Cazare:

        Pentru aceasta tura am mers pe mana lu' Lulu 😋, care a ales o cazare in mijlocul satului, la cateva minute de DN73.

        Gazda este super de treaba (vezi review-uri aici), ai la dispozitie bucatarie comuna bine dotata, sala de mese, foisor cu gratar, derdelus (pentru cazul in care ajungi iarna, ca noi),  camere curate si cu priveliste faina. Bonus, cazarea este destul de aproape de unul dintre cele mai bune puncte de belvedere din zona.



    Mancare si bautura:

        Noi am optat pentru all inclusive din portbagaj, asa ca nu am dat nici pe la magazinul din apropiere si nu am apelat nici la bucataria pensiunii.

        Ia la tine niste ceafa de pui si niste coaste de prepelita pentru gratar, asezoneaza cu ceva ciuperci si nu uita sa iti iei si ceva racituri pentru micul dejun. Vinul, berea si ceva licori mai incalzitoare nu trebuie sa lipseasca pentru un weekend vesel, dar grija la consumul soferului, pentru ca a doua zi are de condus.



    Cheltuieli:

          Cazarea costa undeva la 130 pe camera dubla, dar posibil sa varieze cu sezonul si gradul de ocupare. Suna pentru rezervare si vezi sigur.

        Combustibil, mancare si alte cheltuieli, in functie masina, pofte si preferinte. 

        In caz ca vrei sa faci plimbari calare sau pe bicicleta (vara), bugetul va creste putintel. Noi ne-am limitat la plimbare cu autopingelele.



    Siguranta si interactiune cu localnicii:
         
       Cum spuneam si mai sus, zona este foarte vizitata de turisti din tara si strainatate, asa ca sansele sa te gasesti intr-o situatie periculoasa sunt destul de mici. Ai grija cat mananci si cat bei, pentru ca cel mai probabil asta o sa-ti puna cel mai mult sanatatea in pericol.

        Cat despre fauna ... evita cainii galagiosi, nu intra in padure singur si fara echipamant si nu uita sa iti iei la tine apa pe traseu.
       


    Obiective turistice:

        Tura este de relax, iar zona nu este una de vizitare obiective specifice. Bucura-te de peisaj, admira natura si trage pe nas mult aer curat.


        Acestea fiind spuse, presupunand ca ai aceeasi cazare, traseul de urmat este urmatorul: dreapta de la cazare, urcat pana in drumul forestier dupa ce treci de garaje, tinut drumul pana la cucea din varful dealului - acesta este punctul de belvedere marcat cu galben pe harta, continuat pe forestier pana dai in drumul principal, dupa care te poi intoarce spre cazare sau te poti plimba, ca noi, pe dealuri si prin gradini, cu intoarcere la cazare cand ai inghetat sau te-ai plictisit de mers.

        Inainte sa te las cu galeria foto, mentionez ca noi am facut traseul pana la cruce si a doua zi, pe soare. De acolo ne-am intors pe "nemarcat", direct spre cazare, pe langa biserica inconjurata de brazi.


        Done! Inca un weekend reusit, marca #afkdeweekend, in colaborare cu Brigada Diverse😅




    No comments:

    Post a Comment

    -----