30.01.2016 - Cula si Galaxia

http://afkdeweekend.blogspot.com/2016/02/30012016-cula-si-galaxia.html
Obiective (link catre site informativ)
Traseu:

Prezentare video:

Durata: 1 zi
Dificultate: Pericol de somn la planetariu ;))
Organizator: Edward Razvan  
Album Foto: Cula si Galaxia


Am ajuns la Golesti pe o vreme demna de Silent Hill, cu ceata, vant si frig numa` bune de vizitat imensul complex al muzeului in aer liber de aici. 
Ca si Muzeul Astra din Sibiu si Muzeul satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, Muzeul Golesti adaposteste numeroase case vechi si foarte vechi din mai toate colturile tarii. 
Muzeul beneficiaza de un spatiu de joaca pentru copii, o pista de bowling, o mica terasa si un spatiu de calarie, toate deschise in sezonul cald. Deasemenea muzeul beneficiaza si de tur ghidat si etichete QR pentru vizitatori.
Din pacate Conacul Golestilor era in renovare in perioada vizitei noastre dar, pe vreme buna, numai muzeul in aer liber reprezinta motiv suficient pentru o plimbare pe aici.





Ca punct principal de atractie al centrului de cultura vizitam in continuare Vila Florica, locuinta transformata de-a lungul generatiilor intr-un frumos conac. 
Vila se viziteaza cu tur ghidat si este extrem de bine renovata si intretinuta (se viziteaza cu papuci de unica folosinta).
Tot aici gasim si o frumoasa statuie intitulata "La vulturi" si o biserica ce adaposteste cripta familiei Bratianu.





Cula Racovita din Muzeul Etnografic Prof. C. I. Nastase, adaposteste o multitudine de obiecte casnice vechi, costume populare, documente si fotografii din timpuri in care tehnologia nu ne tinea captivi cu ochii in ecrane.
Cula se viziteaza cu tur ghidat si daca norocul va surade, aveti ocazia sa-l intalniti aici pe Dl. Profesor Constantin Nastase, fondatorul muzeului, ajuns la venerabila varsta de 100 de ani (101 in 2016).
Ca fapt divers, tot in incinta muzeului se poate admira si fotografia si cea mai mare lingura de lemn din lume.




Inainte de intrarea la planetariu am avut ocazia sa admiram la Pitesti si expozitia de Flori de mina din incinta Muzeului Judetean.



Planetariul de la Pitesti este momentan cel mai mare planetariu digital din tara si ofera o colectie variata de proiectii pentru copii si adulti.
Pe domul planetariului si pot urmarii atat miscarile in timp real ale planetelor din sistemul nostru solar cat si filme create special pentru proiectie in planetarii.
Din pacate in interiorul domului filmatul si fotografiatul sunt interzise pe perioada proiectiei (pentru cei ce respecta indicatiile ;)) ) si deci de aici nu am fotografii.


-----