28-30.08.2015 - Sozopol, Primorsko si plaje ascunseObiective (link catre site informativ)


Traseu: 


Prezentare video:Durata: 3 zile
Dificultate: La plimbare prin oras si pe plaja
Organizat de: Best Trip
Organizator: Bogdan NiculescuTura aceasta am trecut doar o fuga prin Shumen dar mai multe informatii din tura trecuta se gasesc aici: Shumen si Monumentul Fondatorilor. 
Un foarte frumos oras-port la malul Marii Negre, Sozopol te intampina cu stradute inguste pline de magazine cu specific turistic si cu terase si restaurante ce ofera o priveliste superba spre mare.Sanctuarul tracic Beglik Tash este format din numeroase blocuri uriase de roca vulcanica inscriptionate cu insemne ritualice de catre un trib ce si-a desfasurat aici activitatea in urma cu sute de ani. Accesul se poate face pe un drum forestier destul de accidentat (masina de teren sau pe jos), iar intrarea in sanctuarul propriuzis se face contracost.Tinta principala din aceasta tura, statiunea turistica Primorsko, ofera plaje cu nisip fin, apa calda si limpede, terase, baruri, restaurante si tot ce mai ai nevoie pentru cateva zile de rasfat la malul marii. Statiunea ofera cazare pentru orice buzunar, de la hoteluri de lux la pensiuni si cazare in blocuri de apartamente. Orasul este traversat de o strada-bazar ce forfoteste de dimineata pana in miez de noapte ca un furnicar plin de turisti si comercianti. 
Pe plaja muzica si dansul continua pana spre dimineata si poti incheia o noapte de distractie cu un superb rasarit de soare pe un sezlong langa valurile calde.O foarte cunoscuta plaja "secreta", plaja de la Silistar este cu adevarat superba. Un golf inconjurat de maluri stancoase, cu nisip fin, mese, seslonguri si terase, unde te poti plimba cu skijet-ul, hidrobicicleta, barca sau caiacul, Silistar este "de vizitat" macar pentru cateva ore.Rezervatia naturala de pe raul Ropotamo gazduieste o micuta delta ce adaposteste peste 100 de specii de vietuitoare. Zona se viziteaza pe rau, cu vaporase si ofera privelisti de neuitat de la portul de plecare pana la gura de varsare a raului in mare.


Inconjurat de lacuri naturale si de mare, unul dintre marile orase ale Bulgariei, orasul-port Burgas, ofera numeroase puncte de atractie. Tura aceasta am zabovit doar cateva ore aici si nu am avut timp sa vizitam foarte multe dar pot recomanda parcul central, imensa plaja ce pare ca nu se mai sfarseste si uriasul ponton din beton ce patrunde adanc in mare. 

-----